google-site-verification=TD82lz0sXPU5nzs1TWKgEmx2j9dNGWApyodQ7kOelMU
Home / Spotlight / Poolicious
Slightly tilted upon a mound of landscape and located right next to the swimming pool, the pool house contains two large rooms used for entertaining guest

Poolicious

Aptly named ‘A lone pebble in the grass’ by the architects, a pool house, true to its name, stands distinct, looks beautiful and yet, blends in.

Slightly tilted upon a mound of landscape and located right next to the swimming pool, the pool house contains two large rooms used for entertaining guest

n a country where space is usually a constraint and families are larger, pool houses are very nearly unheard of, especially in busy metros. This doesn’t stop 42mm Architecture from constructing a lavish one in the garden of their client’s residence in the capital.

Stunningly erected, the pool house is constructed with concrete on the floor, walls and roof while the front and back walls are made of clear glass to allow a sleek transparency. All of 400 square meters, it personifies the lap of luxury in its minimalistic yet spacious design. The concrete shell allows the building to resonate with the originally existing 20 year old house but also incorporates organic forms which blend right in with the lush greenery engulfing it from all sides.

The interiors don’t have any structural members allowing for an open space plan

Slightly tilted upon a mound of landscape and located right next to the swimming pool, the pool house contains two large rooms used for entertaining guest. The interior has also been designed with the same congruence along with its context using the same colour palette.

Inside, there aren’t any supporting structural members which allow a clear path for effective spatial planning. Furthermore, a boxy wooden volume divides the structure in two, creating space for a toilet and a pantry. Some timber was also added in the two main rooms – framing a cinema screen in the lounge space, and wrapping around a seating area in the bar room.

Singular in its form and finish, the edges have been softened in an attempt to have the stark structure blend in with the landscape while the combination of wood and concrete used to build it renders an expression which is both warm and welcoming to guest while simultaneously dazzling them.

Text By Neerja Kapadia

Contact

www.42mm.co.in

Share

Check Also

Refresh With Maison&Objet

Globally renowned Maison&Objet returns to walk us through its surreal showcase of spectacular talent. eptember …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.